25 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών..




Με αφορμή τη σημερινή μέρα αποφάσισα να γράψω για ένα φαινόμενο που ολοένα και μεγαλώνει. Ποιο είναι αυτό; Η βία κατά των γυναικών. Ένα πρόβλημα που με απασχολεί ιδιαίτερα παρακολουθώντας τα ποσοστά βίας να αυξάνονται συνεχώς.

Γενικότερα στη συνείδηση των περισσοτέρων επικρατεί η αίσθηση πως οι γυναίκες είναι κατώτερες και αδύναμες σε αντίθεση με τους άνδρες. Τώρα, ίσως μου πείτε πως το ποσοστό που είναι υπέρ αυτής της άποψης είναι μικρο. Η αλήθεια είναι, πως είναι μεγαλύτερο από όσο νομίζουμε.


Η βία κατά των γυναικών έχει πολλές μορφές: σεξουαλική, ψυχολογική, σωματική ή συναισθηματική. Πρόκειται για μορφές που δεν κάνουν διακρίσεις (χώρας, κουλτούρας, γλώσσας, θρησκευτικότητας κ.λ.π) αλλά κάθε γυναίκα μπορεί να βρεθεί θύμα. Αυτές οι γυναίκες υποφέρουν σιωπηλά και φοβούνται να μιλήσουν σε κάποιο ειδικό ή ακόμα και σε συγγενικό τους πρόσωπο διότι φοβούνται μην έχουν χειρότερη κατάληξη.


Στόχος της σημερινής μέρας είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου καθώς η ενημέρωση και η κινητοποίηση του πάνω σε ένα τόσο σημαντικό θέμα. Όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη να το εξαλείψουμε!




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις